vr. sep 20th, 2024

Apple iMac (2020): standaard met SSD

De Apple iMac (2020) wordt standaard geleverd met een SSD (Solid State Drive) als opslagmedium. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor de grootte van de SSD, variërend van 256 GB tot 1 TB. Dit betekent dat de iMac sneller zal zijn bij het opstarten van het besturingssysteem en bij het openen van applicaties in vergelijking met een computer die een traditionele harde schijf als opslagmedium gebruikt. Een SSD heeft namelijk geen bewegende onderdelen en is daardoor sneller en betrouwbaarder dan een harde schijf.

Apple iMac (2019): Fusion Drive en SSD

De Apple iMac (2019) werd geleverd met twee opslagopties: Fusion Drive en SSD. De standaard configuratie was een Fusion Drive, wat een combinatie is van een harde schijf en een kleine SSD. Hierbij wordt de meest gebruikte data automatisch op de SSD opgeslagen, terwijl minder gebruikte data op de harde schijf wordt opgeslagen. Dit zorgt voor een snellere prestatie dan alleen een harde schijf, maar niet zo snel als een pure SSD.

Er was ook een optie om te upgraden naar een pure SSD-opslag in plaats van een Fusion Drive. Dit zou de prestaties aanzienlijk verbeteren omdat SSD’s veel sneller zijn dan harde schijven.

Het is belangrijk om op te merken dat de beschikbaarheid van deze opties afhankelijk was van het specifieke model en de configuratie die op dat moment beschikbaar was.

Apple iMac (2020): kracht voor al je grafische projecten

De Apple iMac (2020) is een krachtige computer die is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van grafische professionals en creatieve gebruikers. Met krachtige processoren, geavanceerde grafische kaarten en een hoge-resolutie display, biedt de iMac de prestaties die nodig zijn voor intensieve grafische projecten zoals fotobewerking, videobewerking en 3D-ontwerp.

De iMac (2020) wordt aangedreven door een 10e generatie Intel Core-processor, die kan worden geconfigureerd met maximaal 10 cores, waardoor deze geschikt is voor multitasking en het uitvoeren van veeleisende taken. Het wordt ook geleverd met een krachtige AMD Radeon Pro grafische kaart, die geoptimaliseerd is voor grafisch intensieve applicaties en een vloeiende weergave van 3D-modellen mogelijk maakt.

Bovendien heeft de iMac (2020) een 27-inch 5K Retina-display met ondersteuning voor P3-breedte kleurweergave en een helderheid van 500 nits, wat zorgt voor een nauwkeurige en levendige weergave van kleuren. Al deze functies maken de iMac (2020) een uitstekende keuze voor grafische projecten en andere veeleisende taken.

Apple iMac (2019): oudere videokaarten

De Apple iMac (2019) had verschillende opties voor videokaarten, afhankelijk van de configuratie die je koos. De goedkopere modellen van de iMac (2019) hadden videokaarten van AMD uit de Radeon Pro 500X-serie, terwijl de duurdere modellen videokaarten hadden uit de Radeon Pro Vega-serie.

Hoewel de videokaarten van de Radeon Pro 500X-serie voldoende zijn voor de meeste alledaagse taken, zijn ze mogelijk niet krachtig genoeg voor veeleisende grafische taken, zoals videobewerking of 3D-ontwerp. Bovendien, hoewel de Radeon Pro Vega-serie krachtigere videokaarten zijn, is de technologie achter deze kaarten al enigszins verouderd in vergelijking met de huidige generatie videokaarten.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de videokaarten van de iMac (2019) niet de nieuwste en krachtigste zijn, deze nog steeds in staat zijn om de meeste taken uit te voeren die de gemiddelde gebruiker nodig heeft. Als je echter van plan bent om veeleisende taken uit te voeren, kan het de moeite waard zijn om te overwegen om een ​​iMac te kopen met de nieuwere Radeon Pro 5000-serie of zelfs een model met een externe grafische kaart.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *